Pizza
25. 6. 2007
PIZZA
nejjednodušší a nejlepší recept na těsto pr domácí výrobu pizzy.kdo vyskouší,už na ni do restaurace nepůjde.
1kg hladké mouky-------množství na cca 6 korpusů
1/2 l vody
0.20 dcl oleje
drobek kvasnic,asi tak rožek z kostky
lžička a půl cukru a půl lžičky soli -kávové-
těsto spracujeme a naděláme 20ti dekové bochánky které potřeme olejem a necháme odpočinout než bude trouba dost vyhřátá.na teplotě trouby záleží nejvíc,v pizza pecích se peče okolo 306 stupňů což v domácí troubě sotva docílíme,proto pečeme ůplně u vrchu a trouba musí být vyhřátá ůplně naplno a co nejvíc.časem jistě vychytáte.
Z bochánků uděláme tenké korpusy,na tvaru nezáleží,můžete dělat válečkem ale časem vám to nedá a budete experimentovat,-v dohledné době sem přidám fota a možná i video postupu.plech pomoučíme ,na sucho nepotírat a položíme korpus který poté zdobíme,začít protlakem smíchaným s bazalkou nebo pizza kořením,solí kapkou citronu a potom už je na vás na co máte chut a co si tam dáte.skuste to,výrobní náklady na 6 kousků se vyrovnají 1 pizze v restauraci a ještě si tam dáte co sami chcete.
dobrou chuť a napište jak se vám to povedlo či potřebujete poradit. Zippo
foceno telefonem,tak to není nic moc ale jako ilustrace by mohlo stačit
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář